Contact: +65-94375722
Home About Us Our Services Our Products Other Services
Top Picture


Question 1: Why is my aircon unit leaking?

Answer:

a) The drainage pipe could be choked with dirty particles so the water cannot be drained out, causing the leakage from the fancoil unit.

b) This could be due to poor installation by the contractor whereby there is no proper gradient of the drainage pipe.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 2: Why is my aircon not cold?

Answer:

a) The blower and air filter is dirty and clogged with dust.

b) The thermostat is set too high.

c) The unit is undersize.

d) The orientation of the room (eg. facing direct sunlight).

e) The refrigerant gas needs to be topped up.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 3: Why is my aircon noisy?

Answer:

a) The spare part might be faulty and needs to be changed.

b) The blower and fancoil maybe dirty.

c) Vibration noise due to uneven wall surface.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 4: Why is my aircon unit producing a foul smell?

Answer:

a) This could be due to the smell of cigarettes, odours or other air pollutants being absorbed into the unit and thus being discharged with the air flow.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 5: What will happen if I do not service my aircon unit?

Answer:

a) The aircon unit will gradually be unable to produce cold air and water leakage may occur.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 6: How frequent should I service my aircon unit?

Answer:

a) For residential units, it is advisable to service your aircon every 2 months.

b) For office and commercial units, it should be serviced every month.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 7: Can I service the aircon unit myself?

Answer:

a) You can clean the fan coil cover and wash the air filters by yourself. However, it is advisable to engage qualified service technicians as they have the proper tools and equipment to service the aircon units, check the safety circuits, refrigerant pressure and also vacuum the drainage pipe.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 8: Why is it necessary to dismantle the fan coil unit for chemical wash?

Answer:

1) The dirt at the cooling coil can be washed and cleaned thoroughly.

Back to Top

 
...................................................................................................................
 

Question 9: Why should I sign a service maintenance contract?

Answer:

When you sign up for a one-year service maintenance contract with our company, you will benefit from:

1) discount on spare parts replacement and chemical overhual.

2) priority attendance to all your aircon needs (during office hours).

3) our tip-top service ensures that you will have a healthy and pleasant living environment.

Back to Top

...................................................................................................................
 

Question 10: How to choose the right contractor?

Answer:

1) Often, contractors who offer the lowest price may end up providing you with poor workmanship and inferior materials.

2) Always check the types of guarantees that the contractors offer.

3) Making sure that the contractors have registered offices is a crucial part for accountability.

Back to Top

...................................................................................................................
 

Question 11: How should I choose the right type of aircon unit for my home or office?

Answer:

1) Identifying the areas that you require airconditioning is the important first step.

2) Next, determine the specific types of aircon that you want (power,brands,savings,etc).

3) A professional contractor will be able to help you choose the right types that suit your needs.

Back to Top

...................................................................................................................
 

Question 12: What is the warranty period for the aircon unit?

Answer:

For residential units, the warranty period for the spare parts is 1 yr and for the compressor is 5 yrs which is provided by the local agent.

Back to Top

Other Services:
  Aircon Services
  Chemical Cleaning
  Aircon Maintenance
  Aircon Installation
  Electrical Services
  Other Services
 

www.haphenghua.com.sg | info@haphenghua.com.sg | haphenghua@hotmail.com
Copyright © 1985 - 2015 Hap Heng Hua Electrical & Air-Con Service | Singapore | All Rights Reserved